<% Response.Buffer = False Response.CacheControl = "private" %> Arthur's Tanganyika side
 

Arthur's Tanganyika side

 

  Forum | Om Arthur | Søen | Artikler | BillederAkvarier | Petrochromis | Køb/Salg  | Links | Tropheus Data Base  |

 

 

Dagbog >>

De første sider af min dagbog over Tanganyika turen (26. til 31. august) lagt på internettet, resten følger lige så snart jeg får tid. Undervandsbillederne skal nok komme, men jeg skal først have en fornuftig redigering i Photoshop idet blitzen desværre ikke kom til at fungerer dernede. Ydermere er den første side af dagbogen nu oversat til engelsk.

7.9.2011 Nu er jeg så ved at være kommet dertil at der skal laves overløb på min 1500l balje og sump i halvdelen af et af de understående 270l Jeg har brugt et par dage på at tilpasse glas og blå filtersvamp og i weekenden bliver der boret hul i siden på akvariet. Jeg vælger siden fordi jeg ikke magter at tømme akvariet for fisk og opbevare dem midlertidigt andensteds. Hvordan det går er svært at spå om, men jeg håber da det bedste. Der er beskrevet mere om sump og overvejelser i mit forum og det kan følges her.

4.6.2011 Så kom der endelig et kæmpeakvarie i kælderen. Ca. 6400l da vandet (Hvem sagde fækalievand) stod højest. Jeg var i Jylland da det skete, men blev ringet op af en nabo søndag morgen der fortalte at papkasser m.v. flød rundt i kælderen og at alt lys var forsvundet. Gode råd var dyre, men jeg besluttede at han skulle forsøge at slå HFI relæet til, også selv om filtre havde stået stille i omkring 10-12 timer. Det var en noget nervøs man der tog færgen hjem fra Ebletoft og 3 timer senere åbnede døren til ødelæggelserne. Fiskene havde det efter omstændighederne OK selvom det kostede 3 skuffer ( 2 x sp. Red og 1 x Oreochromis ) og så døde mine herlige Lamprologus callipterus som jeg har jagtet i flere år. Nå men efter omstændighederne var det til at leve med, altså det med fiskene. Selve kælderen er en helt anden sag, og vi regner med at den først er beboelig igen ved juletid.

1.5.2011 Arbejdernes internationale kampdag blev brugt til at finpudse min Petrochromis database. I første omgang udelukkende med billeder men den vil blive opdateret meget snart. Det vigtigste indtil videre er at få samlet så meget billedmateriale at der kan blive ryddet op i alle de forskellige oplysninger om de enkelte fisk. Dette skulle gerne betyde at der kun bliver et navn pr variant. Billederne er taget rundt om på nettet så databasen kan ikke blive gjort til genstand for salg, men derfor kan den jo godt blive nyttig for de personer som vil være med på projektet. Her en lille forsmag på selve databasen.

Desværre var der 2 døde ud af 5 Kipili Brown, men jeg er blevet lovet nogle flere så der er bare at vente. Der er iøvrigt en rigtig sød lille Petro, og allerrede efter en uge står de oppe ved foderhullet og tikker foder fuldstændig somom de var karper. Girafmallerne er også faldet godt til så det bliver spændende. Mine sp. Red er kommer godt igang og pt har jeg 50 unger gående som kun venter på at deres nye ejermænd dukker op. Og så er der en stor skuffer yderligere på vej, så det er atter skønt at have fisk i kælderen.

 

11.4.2011 Opdagede at jeg aldrig har fået lavet en side med FlameTail, så det være hermed gjort.

7.4.2011 Skuffen fra den 26.3 holdt kun en uge, men en ny hun går nu rundt med en kæmpe skuffe så forhåbentlig holder den. Det er pudsigt med de Sp. Red hunner, de er fra efteråret 2006 og de er stadig meget ustabile, forhåbentlig er de ved at være gamle nok.

I dag får jeg forhåbentlig en lille flok vildt fangne Giraf Maller ( Auchenoglanis occidentalis ) fra Tyskland. Jeg har ledt efter dem længe så endelig får jeg dem. Jeg ved godt at de bliver store ( 90-110cm ) at de vokser hurtigt og skal have andet foder end mine Petro'er, men det må vi tage hen ad vejen. Foreløbig er de bare 10 - 15 cm så jeg får mulighed for at ændre på tingene efterhånden som de vokser. Giraf mallen er en rolig og selvskabelig fisk som gladeligt kommer frem og bliver håndfodret ( Det skulle også være muligt at 'kæle' med dem. ) Giraf Mallen er ikke aggressiv over for artsfæller så jeg håber at have glæde af dem rigtig længe. Da jeg besøgte Cichlidenstadl i 2007 forelskede jeg mig i en lille flok Kipili Brown. De var desværre allerrede solgt så den blev ved forelskelsen. I denne omgang fik jeg så muligheden for at købe 1:5 så de er forhåbentlig også med bilen nordpå.

28.3.2011 Så vidt jeg har kunne observere ser det ikke ud til at min sp. Red hun har indtaget foder til eget brug, men da jeg tog ungerne fra meget tidligt kan jeg ikke udlede meget fra denne periode, forhåbentlig kan jeg lade den næste skuffe gå lidt længere for derved at blive lidt klogere. Det ser ud til at der rigtig er kommet gang i mine røde, og p.t. har jeg en hun gående med en 5 dages skuffe og en anden hun parat til parring. Som tidligere sagt er det også på tide. Jeg har spekuleret som en gal over hvorfor, men umiddelbart kan der kun være 2 grunde. Først og fremmest har jeg fjernet mine Moshi'er og dernæst været lidt flinkere med mine vandskifte.

26.2.2011 Nu er det igen interesant at holde fisk. Som tidligere beskrevet så har jeg idag tømt en sp. Red og der ser ud til at jeg endelig har fået gang i min lille flok. Med hensyn til fodring af ungerne og hende selv så er jeg ikke kommet videre idet jeg ikke har kunnet observere afføring fra hende. Det betyder nødvendigvis ikke at hun ikke har spist, så jeg må bare fortsætte. Denne gang havde jeg fjernet hannen på dag 4 idet han var igang med at stresse min rugende hun, og da jeg helst ikke vil fjerne hende valgte jeg at fjerne hannen. Da jeg samtidig havde 2 hanner gående i 2 andre akvarier valgte jeg at omrokere en smule i akvariet og efterfølgende sætte de 3 hanner tilbage sammen med 15 Texas Blue. Jeg håber meget at det går, men vil selvfølgelig observere ekstra meget de kommende dage. Jeg har også et par famula som hidtil har været skilt ad. Hannen kom nu op til hunnen som jagter ham ihærdigt. Han har dog fundet et sted med nogenlunde ro bag ved 2 store Sp. Red hanner, og her står tøsedrengen så og gemmer sig.

18.2.2011 I dag på 14. dagen tog hun så en smule flagefoder d.v.s. et lille stykke. Desværre var det ikke nok til at bevise noget, og da hun samtidig gumlede en smule bagefter kan det betyde hvad som helst, så der er jo ikke andet at gøre end at vedblive med at observere hende.

17.2.2011 Jeg har gennem nogen tid interesseret mig en del for yngel perioden hos mine petro'er, og specielt det faktum at hunnerne tager føde i den sidste tid af yngel plejen. Jeg har ligeledes forsøgt at holde liv i en tråd om emnet på c.dk, men der er tilsyneladende ikke synderlig interesse for dette emne. I hvert tilfælde kommer der ingen indlæg fra andre end undertegnede. En smule kom der dog frem og som en start kan man følge tråden på c.dk. Jeg har en sp. Red der legede den 4. februar, og det er altså nu 13 dage siden. Jeg valgte at tage hannen fra på dag 4 da han syntes at jage alle incl. hende for meget, og for at sikre at hun ikke spyttede af stress røg han op. I hele perioden har jeg fodret med waffers, og hunnen har på intet tidspunkt vist interesse endsige taget foder. I dag har jeg så forsøgt med flagefoder for at se om hun ændrede adfærd, men det var ikke tilfældet.

Jeg er ret overbevist om at hun nok skal begynde at spise senere (det gjorde hun sidst hun gik med yngel) så jeg er efterhånden af den overbevisning at de udelukkende tager foder til deres yngel når ynglen er i stand til at indtage foderet, men kun tiden vil vise om jeg har ret. Diskutionen har gået på om denne indtagen af foder egentlig er beregnet til fisken selv, og at ynglen således blot drog fordel af hendes lyst til foder. Men hvis hun først begynder at spise i 3 uge kunne noget tyde på at hun gjorde det for ynglens skyld. Der er dog den mulighed at hun instiktivt ved at fodredet vil skade hendes æg/larver og derfor ikke vil skade disse med foderet. Tilbage bliver nu at observere hvornår hun begynder at indtage foder og om hun evt. selv skulle være i stand til at synke det. Hvis hun er i stand til at indtage fodret selv vil dette vise sig ved at hun får afføring.At ynglen er i stand til at indtage foder er jeg overbevist om, og mit gamle billede af en tømt polydon skuffe med ½ waffers og unger med afføring er mit bedste bevis. Læg bærke til den næst nederste unge, samt den hele waffers. Hvis nogen af Jer derude har billeder af en hun med yngel i 3 uge og afføring vil jeg meget gerne høre fra Jer. Dette ville nemmelig betyde at hunnen er i stand til selv at indtage føde samtidig med at hun har munden fyldt. I mit egen forum kan tråden følges her.

 

 

( Se Mere )

 

 

 

 

 

 

 

            

 

Fisk til salg

 Fish for sale

 

Links til fisk jeg har eller har haft.
Petrochromis
sp. Red
sp. FlameTail
Kipili Brown
sp. Blue Giant "Fulwe Rock"
sp. Texas gold
sp. Moshi "Mahale"
sp. Kasumbe "Orange"
sp. Red fin "Longolas"
sp. Texas Blue
sp. Tricolor Gold
Texas red fin "Ubwari"
macrognathus "Nkondwe"
orthognathus tricolor Mpimbwe
polydon "Kaskalawe"  
Benthochromis tricoti
Boulengerochromis microlepis 
Cyphotilapia Frontosa
Gnathochromis Permaxillaris
Lobochilotes Labiatus 
Oreochromis tanganicae
Tropheus sp. Ikola
Variabilichromis moorii
Klik på billeder vil enten fører til en side med pågældende fisk eller et forstørret billede af den pågældende fisk.

That's not Fulwe rock

Arthur tror at han dykker ved Fulwe rock

 

 © 2006 Copyright Arthur Tagø